Friday, August 26, 2011

SAYU LA PULAKK :')

ASSALAMUALAIKUM ..


hai korang !
sedar tak sedar , kite da sampai ke 26 ramadhan .
pantasnye mase blalu , begitu cepat n teramat laa pantass ...
aq rase macma baru je kite b'puase kann ..
tup tuppp da na abess da , na raye da weyy :))
alhamdulillah ... kite sume masih diberi kesempatan untuk meneruskan ibadat
dalam bulan yang penuh berkat ni..
harapnye , dapat la sambut kemenangan kite untuk bulan ni dengan same same
menyambut hari raye aidilfitri yang akan tibe beberapa hari saje lagi .. insyaAllah ... :))

hm ... now , aku still kat uma sewa ag ..
esop 27hb baru aku bertolak balik ke habitat asal .. hohoo
my home town , KELANTAN tercintee .. hehehh ,
rase macam ta sabaa da na balekkk ..
almaklumlaaa melimaw ni pun da sunyi sepi ,
most of all da balek ,
dari semalam lagi kott ,,
tp member member aq , DHK3C mostly sume btolak balek hari ni laa ,, hti hati taw korang ! :)
kecuali annys jep yang ta saboo saboo balek semalam ag , ponteng kelass ! HAHA :p
pape pun ,, doakan korang sume selamat sampai .. love korang sume sangad sangadd :)
hm .. daddy i lagi laaa ... da selamat sampai kelantan da ponn ,, huhuu ..
tbaekk la daddy ,, pantass klo bab bab cuti kann .. HAHA :p
pape pun ... alhamdulillah , daddy da selamat sampai kan ,, syang daddy ketat ketat .. heee~

sunyiiii...
bile jiran sebelah (sai n the geng) da balekk ..
selalunye ,, bising ngan suare suare macho dorang ,, HAHA .
budak uma depan punn (liena n the geng) pun da balekk ..
salu , pas bukak puase .. bising ngan mercun mercun nakal dorang . HEHEE ..
tp ari ni sume da balekk ..
tinggal la aku n dak uma sorang ag menanti saat untuk menyepikan lagi TAMAN MERLIMAU UTARA 'tercinta' ni .. HAHAA ..
papepun ... ta sabaa na tgu hari esopp :) tataaa MELAKEE n hello KELANTAN !

sayuuuu ..
sedih sangad sangad bile dengar brite tentang kemalagan yang berlaku
yang melibatkan 2 pelajar poli awal pagi semalam ,,
dalam beberape hari lagi je kite na sambut aidilfitri , tapi .. malang tak berbau dan
ajal maut tak kire sape ..
tak dapat bayangkan macam mane perasaan family dorang kan bile tahu berite ni.. :(
same same kite sedekahkan al-fatihah buat mereka ,
semoga mereka dtempatkann dikalangan orang orang yang beriman ...
aminnn...

hm ...
aku jadi cuakk jugak bile pk pk kejadian d sekeliling ,,
ape yang mampu aku buat hanyalah tawakal ,,
berserah padaNya ..
yang penting, kite hendaklah sentisae berhati hati n jage diri leklok..
insyaAllah .. mudah mudahan ..
aminnn ...

dikesempatan ni  ,,
aq nak ucapkan SELAMAT HARI RAYE AIDILFIRI untk korang sume.. :)
maaf zahir n zahir law ade salah silap .. zahir je ye ,, baten tade kott .. haha ,,
ok ok , serius serius .. hee~
maaf zahir n batin law ade salah clap ..
0-0 taw .. heheeee ~~
ok ,,
ta sabaa da na rayee ni weyyy . hihiii ' winkkkk~~
k papaiiii ...
:)))

Monday, August 22, 2011

AKU , ME ,N SAYEE ... :)

aku suke lagu ...
aku suke sesuatu yang bole buad hati aku bebunge ,,
aku suke something yang sweet ,,
sesuatu yang romantik ,,
sesuatu yang abstrak ..
aku suke ..
aku bahagia if orang bole faham aku secara dalaman,
hard to explain ..
but i know who i am,
what i want ..
susah .. susah n memang payah nak temui orang yang betol betol memahami kite,
YA ALLAH , bersyukurnya aku jika KAU mengurniakan aku insan sebegitu ,
yang memahami aku ,, yang bole jaga aku ,, yang bole faham hati aku n jiwe aku ,,
n menerima aku seadanya aku .. :)
mungkin suatu hari nanti ..
mungkin?
n mungkin?
ntah ..
ape ape pun , hanya perlu bersyukur dengan ape yang ade ,,
dugaan TUHAN ..
dengan dugaan la kite dapat merasa betape sakitnye kecewa,,
daripade ctu ,, kite dapat belajar ..
learn from mistakes ,, yess .. 1 anugerah jugak ,,
mungkin orang laen ta dapat rase ape yang kite rase , ape yang kite lalui ,
n pengalaman ..
ye, pengalaman mematangkan kite , :)


hm .. ok, dah ..
now, na cakap sal lagu ..
aku memang suke pada lagu !
song is a part of ma life :)
aku layan je pape jenis lagu pun ..
tapi, aku paling suke yang jiwang karat nehh .. HAHA
tatao kenape , tapi .. itulah aku ;)
lagu tema blog aku ni pun salah satu fav song aku "FALL FOR YOU"
aku suke sangad lagu ni ..
best ,, :))


The best thing 'bout tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before?
I know you don't think that i am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night
That i will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or i won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

This is not what i intended
I always swore to you i'd never fall apart
You always thought that i was stronger
I may have failed but i have loved you from the start

Oh but hold your breath
Because tonight will be the night
That i will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or i won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in i'm yours to keep
And hold on to your words 'cause talk is cheap
And remember me tonight when you're asleep

Because tonight will be the night
That i will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or i won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Tonight will be the night
That i will fall for you over again
Don't make me change my mind


because a boy like you impossible to find .. you impossible to find :)


lagu ni pun aku suke :)
JUST THE WAY YOU ARE

Oh, her eyes, her eyes make the stars look like they're not shining.
Her hair, her hair falls perfectly without her trying.
She's so beautiful, and I tell her everyday.

Yeaaa. I know, I know when I compliment her she won't believe me.
And it's so, it's so sad to think that she don't see what I see.
But everytime she ask me 'Do I look okay?' I say...

When I see your face (face, face) there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile (smile, smile) the whole world stops
and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are.

Yeaaa!

Her lips, her lips I could kiss them all day if she let me.
Her laugh, her laugh she hates, but I think it's so sexy.
She's so beautiful, and I tell her everyday.

Ohhh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change.
If perfect's what you're searching for then just stay the same.
Sooo don't even bother asking if you look okay, you know I'll say...

When I see your face (face, face) there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile (smile, smile) the whole world stops
and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are.


The way you are.
The way you are.
Girl, you're amazing, just the way you are.

When I see your face, there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile, the whole world stops and stares for a while.
'Cause, girl, you're amazing just the way you are. 





Hm .. banyak lagi la law na post lirik kat cni ..
hehee .. nanti la laen kali lak :p
bile dapat dengar lagu yang kite suke ,, rase puas ..
best ! mayb salah satu cara untuk kurangkan stress jugakk ..
nyanyi je puas puas ,, jangan peduli ape orang na kate .. HOHOO .. 
OK , TU DULU KOT ..
MALAS AG NA TAEPP ,, :P
K PAPAIII :)






Sunday, August 21, 2011

ALAMAK ! LUPEE SEYHH ,, MY BAD :(

ASSALAMUALAIKUM ..
hai korang ,, huhuu
agak lm da aku ta jenguk bnda alah ni ..
ari ni aku terpanggel na tles something kat cni ,,
angkare leka sangat men tenet ,, hahaa
ape pun ta bolee .. adussss :/
na djadikan citer, aku baru abes klas tadi ..
ade la plan na masak cket ari ni untuk bukak puase nanti ..
so aku rebus la tulang/dageng yang abang aku bekalkan semalam ,,
so duk tengah rbus, mind set aku na panaskan kejap je ,,
sambil tu aku masuk la ke bilik ,, bukak lappy dengar lagu n bnda wjeb untuk korang sume jgk , FB ! haha ..
so , tenga syok2 updte status bagai .. aku teringat la dageng tu ,, tape2 jap ag aq na pg ttop ,,
konon laa ..
then ,, aku leka n tambah leka.. haha
tup tup ade bau cket ,, tros aku tkejar ke dapoo ,,
alamakkk da keringg wehh ,, aduss ,, panik panikk ! hihiii
seb bek gak ta hangoss ,, law x xtaw la mcm mn jadinye nt ..
so, moral of the story ,, jangan tinggal masakan kite kat dpur n p buad mende laen ..
nt jadik cam aku ni ha,,
hahaaa ,,

Sunday, August 7, 2011

:((

TALEH TDO ,,
Ya ALLAH ,, buangkanlah segale benda yang ta berfaedah dalam kepale aku ni ,,
aku ta patut pk tu ag ,,
juz waste my time ,, aku tahu , tapi kenape still pk jugax ?? sebab malam ni ..
malam ni ko buad aku serba salah ,
tapi patut ke aku rase serba salah ?? kenape perlu ade rase serba salah ??
sebab hati ? kenape dengan hati ???
masih sayang ?? ahhhhh .. tak !! :((
tak perlu nak bazirkan kasih sayang untuk orang yang tak tahu menghargai kita..
bukan ke banyak benda laen agi yang patut aku utamakan ?
patut aku pk kan ..
not him !!!
ya ALLAH .. d bulan yang mulia ni aku mohon padaMU,,
tenangkan la hati aku .. tunjuk kan la aku jalan yang terbaik untuk hidup aku ..
saat ni kesedihan tu datang lagi ..
aku resah ,, tak taw nak meluahkan ..
tiada sesiape d cc .. ;(
maaf,, d cni sahaja mampu ku catitkan ..
untuk hilangkan resah hati ..
mungkin ??
hilangkah .. ?
ahhh .. aku cuba ...
semuanya jadi kacau ... serabutt ..
sepatutnya fokus pada my study .. not pade benda ni ,,
oh TUHAN .. :((
berikanlah aku kekuatan .. kekuatan untuk terus menghadapi segala kemungkinan ..
aku hanya hamba yang lemah ,, punyai sekeping hati yang mudah terhiris ..
kenapa ??
mungkin kerana kerap dlukai ..
dan kini dhancurkan ,,
hm .. agak jiwang ayat aku ! huhhh ...
sekadar mahu lepaskan resah dihati ..
gundah djiwa ..
mencari ketenangan untuk dirasai .. dinikmati .. dsematkan d dalam hati ..
ye, itu yang aku harapkan ,,
SUBHANALLAH ..
brikan aku kekuatan itu ,, ketenangan itu ..
yakinkanlah aku .. bahawa masih ada bahagia yang KAU sediakan untukku nanti ..
aku juga ingin merasai nye ,,
yang kekal abadi ,, yang indah bersemi,,
bukan mimpi d malam hari ,, atau igauan pengubat sepi ..
:(
aku dambakan kasih yang berkekalan ..
kasih yang berpanjangan ..
kasih dariMU TUHAN ..
untuk mendapat keredhaan ..
untuk mencari ketenangan d dunia yang hanya pinjaman ..
malam ni ..
aku rase kesedihan mula menjalar ,,
segala nya bermain d fikiran ..
aku pohon kekuatan .. ketabahan ..

\

Kenangan yang lama menjelma
Ingatanku padamu menyala-nyala
Gambaran duka yang lara menerpa
Oh mengapa kau utuskan sengsara
Kau biarkan diriku meronta-ronta
Lantas kau alihkan cintamu padanya

Ooo... sebak rasa ku menahan derita
Pilu hati mengenangkan cinta yang kecundang

Ooo... sayang inikah balasanmu terhadapku

Seorang insan yang amat menyintai dirimu
Kering airmata (kering air mata)
Kesal tetap ada (kesal tetap ada)
Jernih air di muara
Luka tetap ada (luka tetap ada)
Ternyata kau insan yang tak setia
Pengorbananku selama ini tak berharga

Kenangan yang lama kutinggalkan
Tiada guna mengungkit kisah yg lama
Kelak nanti meracun hidupku
Tinggal sayang
Tinggallah pujaan...


"Tears are words the hard can't express"



Dulu..
mentari pagi begitu menghangatkan
lautan begitu menyejukkan para layang
dan sang malam begitu mengelokkan mata
Kini..
mentari terasa embun dimusim salju
lautan bak badai siap menelan
dan malam enggan tersenyum untuk q
Dan nanti..
akankah mentari tetap seperti embun??
laut yang tak lagi bersahabat??
dan malam kan pergi selamanya ..
:((

 ..
Sad quotes


aku hanya sebatas insan..
yang kau sakiti dan kau buang,,
hilang janji- jaji suci itu ..
kini hanya penyesalan,
andai nestapa itu nyata..
kau kan terbawa oleh nestapa
tuhan izin kan kau bersamanya..
meski kita tlah pisah,,
curahan hati sang lara hati
gapailah semua ini TUHAN ..
detak nadi yang tak akan berdenyut
cinta yang tak akan ku rasakan lagi .. :(
demi zat maha cinta jangan ambil cinta ini ..
redha .. pasrah .. takdir penentu segalanya ..
Tattoo quotes

U MUST BE STRONG SYA ..
YES,, YOU CAN DO IT !!


Saturday, August 6, 2011

AKU DAN ANGAN ANGAN (2)


aku suke baby ..
lagi lagi yang umo dalam staon due tu ,,
law kcik sangad .. takot na pegang , gsauu je na dokong ,, heee.
law besar sangad lak ta bes gk ,, dye da nakal .. hihi ..
penat na kejo kejo .. hehee :p
pape pun .. baby memang best .. comel ..
law bole aku na jadik baby balek .. huhu (memang tak leh laa) ..
aku juge pena terpikir .. law lah aku ade twins ???
wahhhh... mesti bes kan ,,
mesti tym baby dulu dulu,, ma pakaikan pakaian yang sama,,
dapat toys yang sama ..
d mn ade dye mungkin kat ctu gak ade aku,,
aku kongsi benda yang same ,, n sume same lha !
:)
bestnye kan ...
KALAULAH kan ....
tapi, hakikat sebenar, aku adalah aku ..
aku yang ke empat,, yang perempuan ,, yang tiada kembar pun,,
seperti ape yang aku angan angankan ..
hanya mampu tersenyum dengan ketentuan TUHAN ..
:)
aku bersyukur ape adenye ... :)
TAPI...............
aku tetap ade angan angan untuk benda ni ,,
ha .. law satu hari nanti aku da kawen ,,da ade pemly .. aku idamkan baby kembar !
hihii ..(dan dan je an na kawen) haha .
even aku tade pun keturunan twins ni .. 
dalam hati aku ,, aku teringin sangat na tengok sepasang twins milik aku .. :)) (same jantina n seiras)
mase tu ..aku lah hamba TUHAN yang paling bahagia if dberikan peluang untuk memiliki mereka .. :))
aku selalu memasang agan angan tu sehinggalah sekarang ..
aku jadik excited bile tengok pasangan kembar ,,
tambah tambah lagi law budak budak ,, :)
malam semalam tym g traweh ,, aku ade jumpe sepasang kembar !
comel sangad .. umo dye dalam lingkungan 5'6 taon kot ..
gurlz .. :) comel je taw ,, 
dengan sanggul tingginye nye , dengan baju tdo yang same, n telekung yg same ,, :)
cute je dorang dalam telekung tym tu ,, ikut traweh jugak .. sejuk je mate tengok :))
law anak aku esop esop pun aku nak ajar macam tu lah jugax ! hihiii ..
muke dorang kan sejibik je ,, memang susah nak beza .
tapi mungkin iu dye dah cam la ka ..
kite yang 1st tym tengok ni memang taleh nak beza pun ..
aku tengok dorang same jek .. tak taw kat mane yang tak same .. :)




hm .. hope satu ari nanti aku dapat mencipta keturunan untuk dapatkan twins .. hehee ,,
waaaa.. best nye . i have a pair of sweet twins ! weeeee ~ :)))
aku pakaikan dye cantek cantek .. sume same ! eee... comel nye kannn :)) (dah dah , terover pulakk)
heheeee .. :p


eee...tomeinye dye ! :))

encemnye .. tapi tade gg la ,, hihikk :)

:))

cute sangad !! :)))


mereka comel kan???
hm .... mane la tahu kot kot angan angan aku ni jadi kenyataan ..
huhuuu .. aminnnnn :))


imagine ,,, loading.....
ok, dah stop .. hehe :))

HOPEFULLY...
MY DREAM WILL COME TRUE ... 
heheee .. :p
sekian ...




Friday, August 5, 2011

:) AKU DAN ANGAN ANGAN (1)

ASSALAMUALAIKUM ..

hye korang ! da tdo keee .. huhuhu , ye la an.. t sop an na sahur,
nt kng jadik cam aku lak. yang tlajak smalam ,, tp seb bek gak sempat jamah nasi even ta sempat na abeskan ..
huhuhuu ..

hm .. malam ni aku saje je na tules tuless ..
huhuu ..
sementara nak tdo (sempat ag kan) huhuu..

AKU DAN ANGAN ANGAN :)
sume org ade impian hidup masing masing ..
tpu la law korang cakap yang korang ta pena terfikir idamkan tu n idamkan ni kan ..
ha ,, so ta terkecuali jugak dengan aku ni.. heheeee :))
dari kecil aku pernah pasang angan angan ..
macam macam .. haha (tamaknye)
bukan ... juz impian .. mane thu kot kot jadi kenyataan ..
sape tahu kn ... hehehehe :p

aku pernah terfikir .. if satu hari nanti aku kawen ,,
wedding cake aku tu .. aku na yang manyak manyak tengkat taw .. haha ,
tapi tade la manyak sangat .. asalkan ia btengkat .. hihihi ..
dapat tige tingkat pun kire ok ,,
aku na yang bentok love .. waaa,, sweet sangadd .. huhuhuhu (malu)
hahaaa..
yang penting kek tu mestila main flavour dye COKLAT taw! haaa.. tu pebret aku .. heee :)
wane lak dpends on my wedding themes laa .. haha (macam gedik na kawen lak)
hhuhuuu :p

mungkin macam ni ?? cme tkarkan bntuk love je.. hee :))




ni pun santekkkk :))

so sweeet .. cme tggal bunge je tukar
kaler pink .. heeee :))

waaahh.. law dapat yang mcm ni,,
mmg hepy gler lha ! haha .. sweet .. :)))



smoga jadi kenyataan ..
aku nak sume kek kek cumill neh aw .. haha (tamaknye)
hihiii :p
law jadi knyataan pun agi okeee.. haha ,,
aminnnn ...... :))

LAGI?????
law bagi hantaran bebear bole ta ??
hahaaaa..
hm.. aku tingin na milik bebear pink yang paling besarrrrr !
haaaa .. mesti comel sangad sangad kan ..
macam my boboo .. :)))
tp law bole mao yang lagi besawww dr bobo ,,
awww.. comel nye !
heeeee :)

eeee.. tomelnye dye !! si pink tuu ,, :))

saye punyeeeeeee ! 
mao mao mao ... :)))

olololoooo.. tomeinyeee!
ni pn saye punyeeeeeeee..
(tamak)
haha

malam ni law boe tdo sambil pelok mereka si pink ni alangkah besnye kan ..
huhuhuhuhu..
tapi tapee,, aku still ade my boboo yg tetap aku sayang slamenye.. :)))

k laa.. da ngantokkk
mao tdo,,
sambung berangan dalam mimpi lakkk
hahahhaa.. :p gud nite ..
papaaaaiiiii ...
:))

Thursday, August 4, 2011

SLEEPY BEAUTY ?? HA .. BOLE LAA.. HAHAHA (perasan)

ASSALAMUALAIKUM ...
hye korang !
actually ,, aku baru lek kelas nih..
lam kul 1 ,,
ngantuk gler seyh ary ni..
rase macam na bentang tilam je kat kelas tadi ..
hatoiii..
ni sebab jadik burung antuu semalam ,, titoo lewat ,, hihihihii,,
seb bek gak sempat sahur pagi tadi..
tu pun da lewat gak sedar ,,
ta sempat na minom air puteh,, gase na tcekek je mam td .. huhuuu :D
ari ni cuace agak panas la gak kat cni ..
berbanding dengan semalam yang cuaca sangad sangad redup,,
so ta terasa sangad la penat an ..
tapi ari ni kepenatan kian terasee .. huhuhuhu ..
tape tapee .. kejap je lagi ye sya .. sabaaaa :)) (sedapkan ati)
aku saje je tules entry ni ..
tade keje .. haha
actually na tdo jap ni ..
hm ..
ni ujung mggu sume mmber mmber balek ..
terase teringin lak na balek gak bbukak kat uma ..
tp,, hm ........ :((
macam ni la naseb law duk jao dari pemly ..
law la dekat kan ..
tiap tiap minggu kot aku balekk .. huhuhuhu ..
tapi angan angan je la kan ..
huhuhkk ..
sabaaaaa ...
hm , k lah .. na sleepy beauty jap ! hahaa
tu je sebenarnye yang bkenaan ngan tajuk ni .. poyo jek an .. haha
bio r .. aku ta kesaaa ponnn .. :p ngeeee ..
k la, titoooo dulu japp ,,
nantokk .. heee..

haa, law tdo ley pelok makwe bobo ni
sangad sangad la bess .. hihii


k la, papaiiiiiii ..
:))

Wednesday, August 3, 2011

maaa ,, ta sedar sahur ... sobsobbb .. :(

ASSALAMUALAIKUM ..


hye ... pagi pagi ni aku terpanggil tuk tules tules kat cni,,
actually, mao lepas geram pun ade ..
ari ketige, da ta sedar sahur
? huhuhuhkk .. sedihnye ..
dh la bbka semalam tapat mam leklok, mam cket je,,
saket perot.. :(
then, pagi ni plak .. tlajak.. sedar sedar da kul 5.45 am ! aduhhh ... :(
tkejar kejar aku kjut housemate n g dpur juz untuk carik i kosong ..
hm .. :(
ni korang la ni nye pasal .. ta kejut aku an ! (ta masal)
tbe tbe jek an .. heheee :p
hope ari ni aku kuat na jalani puase ,,
actually, aku ta biase ta bangun sahur ..
macam macam mn pun aku kena sahur,,
even aku kat hostel dulu pun ramai dak dak nih yang ta bangun sahur..
kate dorang, mam je kul 12am, tu sahur la kirenye ..
laaaak ?? aku ta dapat la macam tu ..
bagi aku, if sahur kul 12am, macam makan maam la jugak an,,
lapaa jugak nti ..
huhuhuhkk,,
so, aku elak sangad untuk ta bangun sahur ..
macam mane pun aku mesti bangun,,
even sorang sorang pun,
aku bangun gak..
ta kesah la kan..
tp, hari ni laen lak jadinye..
benda aku elak , blaku awal awal lagi ..
hari ke tge seyyhh ?? aduhhh .. :(
law kat uma, if ta sedar pun .. ma kejotkan..
tp kat cni ... ma tade .. huhukk :(

kebetolan housemate pun ta tsedar jugak tadi..
hm ..
da subuh da pun , redha je lah ..
tu pun alhmdulillah ,, sempat gak rase i kosong tadi ..
better la an daripada ta sentuh pape langsung ,,
insyaaallah ..
hopefully aku kuat hari ni ,,
ye, aku kuat ..
bole bolehhh ... (ayat sedapkan ati)
dah laa .. penat ag na mmbebel,, t kng tlepas subuh plak.. heee ,,
nt esop pagi n seterosnye korang jangan lupe kejot kan aku aw ..
hihiii :p
k laaa ,, papaiii
:D