Wednesday, June 13, 2012

aku dan L.I :)



ASSALAMUALAIKUM ..
Hye korang :D
Pe kaba ari nehh ? hope sume oke2 jekk ..
Sya kat cni pon alhamdulillahh , baek2 je .
Amboii .. macam nak tuless surat  la pulakk sya pnye mukaddimah neh . hahaa .. *over.
Actually , saje je ni .. nak bercerite cket .. nak bagi nafas kat blog ni . sebab da lame ta benafass . siannn . ni tak ingat password punye pasall . hahaa .

Mase 6 bulan lepas .. memang langsung ta jenguk blog nehh . tak ingat password tu satu hall ah kann . lagi ponn , kat sane memang bz .. trainee pon mengalahkan staff *poyo jekk .
Hari2 Sya abeskan mase dengan keje ..
Tapi sayangnye kat sane Sya juz dapat masuk 2 department je , sob3 .  mungkin clap jugakk coz pilih FnB as department pertama . ye laaa ble dah masok kat ctu memang sah2 la susah nak move ke department laen coz kat FnB tu punye laa bz .  dorang plakk memang fully arapkan trainee . permanent staff time tu cume ade 2’3 orang je . so , memang kawkawww la kitorang kene ..
Sya punye schedule memang tak tetap ,, shift tu kadang2 dapat pagi , kadang2 dapat petang .
Tapi selalunye , seminggu pagi , seminggu petang laa . tapi taklehh nak pakai gakk , syok2 je kite ngah tdo*kononye masuk petang* dye bulehh col suh masuk keje immediately . geram tak geram ?? kan kannn . hm .. tapi , nak buad macam mane , kite ni jz trainee so , ikotkan je laa ..
Kat situ , memang banyak pengalaman yang Sya dapat , banyak benda yang dapat kite blaja .. nak face perangai n gelagat guest yang macam2 . ngan manager yang macam singa laparr . macam2 lahh . tapi , sume tu bile dkenang2 skang ni rase rindu plak time2 keje aitu .. 3bulan Sya kat coffee house tu .
Ha , ni uniform Sya time kat coffee house (Palm Café) *poyo jekk pomot christmas promotion
 Background tuu kat Palm Café lettew .. eheee .


Lagi 3bulan , Sya kat housekeeping .. ha, kalo kat cni siess best ! even korang nampak keje macam selekeh an . ye laa . kemas2 blek .. tapi , siess enjoy sangat time kat department ni . sume team kitorang sporting abbess . sonokk taw ! J kat cni .. aku banyak kawan banglaa . haaaha . tapi dorang best . bukan macam banglaa yang korang jpe kat dalam bass tu taw . no no nooo . yang ni standard punye abangglaaa. Haha . dorang sume baek , friendly , sporting ..
Same jugak geng2 kat laundry , ktorang macam 1family .. J
Tak caye nengokk ni .. hehehee .. :D

Family ktorang . tapi ni tak cukop kuota ag . hehee 


Hahaa . bebear guest . :D

Ni lak si sengal yang sangat sporting . HAHA . abull :D *yang free hair tu k . haha



*Oke , aku yang paling over . hahaa
Pose comell dari kami .. hahaa J

Mase ni nak training sebenanye .. sempat ag haa . hobi ! haha


hmm tu la cket2 yang bole Sya ceritakan .. nanti sambung ag ,,
heheehh ..
k , dadaaaaa :)
assalamualaikumm .. 

Monday, June 11, 2012

im back ! :)

assalamualaikum ....
hai u olz .. 1st , rindu gleerrr !
alhamdulillahhh ....
finally , sya dapat bukak jugak blog ni .
actually da lame sangat ta bukak blog samapai bole tlupe passwordnye ,
aduu .. ape la kan ? hahaa
tapi alhamdulillah ,, dapat bukak gak akhirnya .. hehee .



hmm .... lame gler ta corat corett kat cni ..
da bhabukk da ha ,
da stenga taon kott. ishk3 ...
lame nawww ! puuuhhhhhhh .. tgok tuu , kotor an .
banyak abokk . *konon laa . heee .
siyesss .. sya rindu glerr kat blog ni .
brape lame sya cube nak log in ,, tapi ta dapat2 . sob3 . :(
tapi skam da dapat daa.. eheeeeee :)))

pe citerr skam ??
ha... sya da abess praktikal da pon ..
pejam celik pejam celik da abes 6 bulan ..
tapi , mase 6 bln tu memang ta menyempat pon na on9 .
almaklumlahh bz mengalahkan manager kot . hahaa ..
sepanjang kat sane memang banyak a ilmu yang dapat sya blajar ,,
n banyak gak kenangan2 pahit manis kat sane ..
tapi , sume tu tetap segar dalam ingatan sya .. :))



hm ... skam plak cbuk nak bperang ngan report lak ,,
tapi adat la tuu smggu due mggu nak naek sem baru kelam kabutt kan .
hahaa .
sebulan cuti rase macam sekejap je .
tup tapp tup tapp da 11haribulan daa . cepatt kann ?

passni ag staom ag blaja .. siyess ta sabaa nak abeskan .
jeles tengok member2 'seumurr' da merdekaa.. huhuhu . nak ikottt :(
opps , #terase tua la plakk . huhukk . (staonn je kott)

actually , banyak yang nak cte nehh .. tapi taktao na stat ape .. hahaa .
takpe2, nanti tules2 ag ..
ni mate cam ngantok la plakk . bateri badan pon macam dah kongg . ehee .
nanti sambung lagi ..
juz nak ulang lagiii skali , hepi glerrr dapat bukak blog ni ag! hihiii .
k ... tataaaaa .
 assalamualaikumm :))