Friday, August 10, 2012

CIKGEMOXX :')

kadang2 kita perlu merelakan even benda tu pahit untuk kita relakannya .
sebab dengan cara tu je kita dapat melupakan sesuatu tu cket demi cket .
pahit ..
sakit ..
memang la takleh nafi .
kenangan .. banyak sangat , sampai setiap langkah pun tade orang laen yang aku nampak .
kenyataannya ? saye dah takde kat hati dia .
:')
tersentap bila awak nak usha2 pempuan laen , kem salam bagai .
kenape ?? cemburu ke saye ? takperlu lagi kot ..
kena belajar lebih kuat . awak boleh la cik sya ! 
dia bukan jodoh awak . tu kenyatannya ..
awak  blajar lah hargai orang yang ade untuk awak . jangan kenangkan orang yang dah tinggalkan awak . 
pliz sya . :') buka mata awak , buka hati awak . jangan butakan untok orang yang 
dah pegi dari hidup awak ..

sakitnya bila dikecewakan , sakit ....... :')

kalo saye tahu macam ni jalan cerita kita, saye tak mahu kenal awak .
saye taktahu nak gambarkan perasaan saye tika ni ..
sedihh ? legaa ? terkilan ?? rindu ?? errr . keliru ..
hati saye tlalu senctif ..
mudah tesentuh .
ni pule bila awak dah hancurkan nya .
saye pon taktahuu asal saye tules entri ni .
rase nak luah2 .. ape yang terbuku .

#2.15a.m#


You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return


Tuesday, July 17, 2012

Cik HATI

" bukan berharap , cuma teringat ..
bukan mengenang tapi terkenang ..
bukan tak sakit , teramat lah perit ..
bukan taknak lupe , aku sedang mencube .. "

cik Hati ..
kau tak perlu kesal kerana hanya kehilangan 'hati' yang TIDAK menyayangimu ..
tapi, 'hati' itu yang perlu tahu yang dia telah kehilangan satu 'hati' yang amat meyayanginya ..

ye, mungkin telalu susah .. terlalu sakit ..
tapi buat ape nak mengenang sesuatu yang bukan milik kita ,
sesuatu yang tidak tahu menghargai kita ,
mungkin bukan sekarang , tapi nanti ...
ye, nanti ... suatu masa kau bisa melupakan segalanya wahai cik hati ,,

Tuhan tu maha adil ,
mungkin hari ni kau terluka , dia bahagia ..
tak mengapa ,
kau yang derita , dia biasa saje ,
tak ape !
tapi .... ingatlahh , Tuhan takpernah tidur , takpernah leka ..
mungin sekarang kau yang terluka wahai cik hati ,
tapi esok luse , akan datang , atau ble2 ?
dia ... dia ... dia akan rase jugak . :')



Sakit, perih, menusuk hatiku
Saat kamu ucap kata itu

Ku hanya bisa meneteskan air mata
Jatuh rasanya langit ini

Apa salahku?
Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu?
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu

Benarkah salahku?
Ku terlalu mencintaimu
Hingga kau buat aku terlarut kedalam
Mungkin ku tak bisa hidup
Tanpa kamu di sisiku
Ku yakin bisa melewati
Tapi berat… 

Wednesday, June 13, 2012

aku dan L.I :)



ASSALAMUALAIKUM ..
Hye korang :D
Pe kaba ari nehh ? hope sume oke2 jekk ..
Sya kat cni pon alhamdulillahh , baek2 je .
Amboii .. macam nak tuless surat  la pulakk sya pnye mukaddimah neh . hahaa .. *over.
Actually , saje je ni .. nak bercerite cket .. nak bagi nafas kat blog ni . sebab da lame ta benafass . siannn . ni tak ingat password punye pasall . hahaa .

Mase 6 bulan lepas .. memang langsung ta jenguk blog nehh . tak ingat password tu satu hall ah kann . lagi ponn , kat sane memang bz .. trainee pon mengalahkan staff *poyo jekk .
Hari2 Sya abeskan mase dengan keje ..
Tapi sayangnye kat sane Sya juz dapat masuk 2 department je , sob3 .  mungkin clap jugakk coz pilih FnB as department pertama . ye laaa ble dah masok kat ctu memang sah2 la susah nak move ke department laen coz kat FnB tu punye laa bz .  dorang plakk memang fully arapkan trainee . permanent staff time tu cume ade 2’3 orang je . so , memang kawkawww la kitorang kene ..
Sya punye schedule memang tak tetap ,, shift tu kadang2 dapat pagi , kadang2 dapat petang .
Tapi selalunye , seminggu pagi , seminggu petang laa . tapi taklehh nak pakai gakk , syok2 je kite ngah tdo*kononye masuk petang* dye bulehh col suh masuk keje immediately . geram tak geram ?? kan kannn . hm .. tapi , nak buad macam mane , kite ni jz trainee so , ikotkan je laa ..
Kat situ , memang banyak pengalaman yang Sya dapat , banyak benda yang dapat kite blaja .. nak face perangai n gelagat guest yang macam2 . ngan manager yang macam singa laparr . macam2 lahh . tapi , sume tu bile dkenang2 skang ni rase rindu plak time2 keje aitu .. 3bulan Sya kat coffee house tu .
Ha , ni uniform Sya time kat coffee house (Palm Café) *poyo jekk pomot christmas promotion
 Background tuu kat Palm Café lettew .. eheee .


Lagi 3bulan , Sya kat housekeeping .. ha, kalo kat cni siess best ! even korang nampak keje macam selekeh an . ye laa . kemas2 blek .. tapi , siess enjoy sangat time kat department ni . sume team kitorang sporting abbess . sonokk taw ! J kat cni .. aku banyak kawan banglaa . haaaha . tapi dorang best . bukan macam banglaa yang korang jpe kat dalam bass tu taw . no no nooo . yang ni standard punye abangglaaa. Haha . dorang sume baek , friendly , sporting ..
Same jugak geng2 kat laundry , ktorang macam 1family .. J
Tak caye nengokk ni .. hehehee .. :D

Family ktorang . tapi ni tak cukop kuota ag . hehee 


Hahaa . bebear guest . :D

Ni lak si sengal yang sangat sporting . HAHA . abull :D *yang free hair tu k . haha



*Oke , aku yang paling over . hahaa
Pose comell dari kami .. hahaa J

Mase ni nak training sebenanye .. sempat ag haa . hobi ! haha


hmm tu la cket2 yang bole Sya ceritakan .. nanti sambung ag ,,
heheehh ..
k , dadaaaaa :)
assalamualaikumm .. 

Monday, June 11, 2012

im back ! :)

assalamualaikum ....
hai u olz .. 1st , rindu gleerrr !
alhamdulillahhh ....
finally , sya dapat bukak jugak blog ni .
actually da lame sangat ta bukak blog samapai bole tlupe passwordnye ,
aduu .. ape la kan ? hahaa
tapi alhamdulillah ,, dapat bukak gak akhirnya .. hehee .



hmm .... lame gler ta corat corett kat cni ..
da bhabukk da ha ,
da stenga taon kott. ishk3 ...
lame nawww ! puuuhhhhhhh .. tgok tuu , kotor an .
banyak abokk . *konon laa . heee .
siyesss .. sya rindu glerr kat blog ni .
brape lame sya cube nak log in ,, tapi ta dapat2 . sob3 . :(
tapi skam da dapat daa.. eheeeeee :)))

pe citerr skam ??
ha... sya da abess praktikal da pon ..
pejam celik pejam celik da abes 6 bulan ..
tapi , mase 6 bln tu memang ta menyempat pon na on9 .
almaklumlahh bz mengalahkan manager kot . hahaa ..
sepanjang kat sane memang banyak a ilmu yang dapat sya blajar ,,
n banyak gak kenangan2 pahit manis kat sane ..
tapi , sume tu tetap segar dalam ingatan sya .. :))



hm ... skam plak cbuk nak bperang ngan report lak ,,
tapi adat la tuu smggu due mggu nak naek sem baru kelam kabutt kan .
hahaa .
sebulan cuti rase macam sekejap je .
tup tapp tup tapp da 11haribulan daa . cepatt kann ?

passni ag staom ag blaja .. siyess ta sabaa nak abeskan .
jeles tengok member2 'seumurr' da merdekaa.. huhuhu . nak ikottt :(
opps , #terase tua la plakk . huhukk . (staonn je kott)

actually , banyak yang nak cte nehh .. tapi taktao na stat ape .. hahaa .
takpe2, nanti tules2 ag ..
ni mate cam ngantok la plakk . bateri badan pon macam dah kongg . ehee .
nanti sambung lagi ..
juz nak ulang lagiii skali , hepi glerrr dapat bukak blog ni ag! hihiii .
k ... tataaaaa .
 assalamualaikumm :))




Monday, November 21, 2011

NO TITLE . huuurrrr ~~

oke , boring !
sangad2 busan .
now , bola tengah d sepak2 oleh harimau malaya n indonesia .
watever la an . sorak ctu sorak cni .
bile na abess ? ntah laa . tired of waiting ! uhhh .

siang tadi , kusut ngan paper halal practice uh .
after that , dapat taw pasal l.i uh . oke , lagi hothott la kan ble kat surat uh kena
lapor diri 1/12/2011 . memang takk la ! awal gler mott . heshh .
yang geramnye , abes lagi ler lambat dari dak laen . 30/5/2012 . macam tak adil ! nape ntahh . mungkin dah procedures dye an . mungkin . *nak sedapkan ati .
alhamdulillah dapat tukar tarikh uhh tapi kna willing abes lambat dari dak laen ok , fine ! saye abes lambat . huurrrr ~
keadaan tak mengizinkan aku untuk lapor diri awal . gpun memang awal kot . awal sangadd ! uhh .
dah la ta dapat l.i klantan ! agak kecewa . tapi , ntah laaa . my bad ? huhukk :(
now , try fokus untok mase akan datang . hopeflly , it will be ok . insyaAllah ..

now , menghitung mase untuk meninggalkan bumi merlimau . weeeeeeeeeeeee~
then  balek umah . meet my super duper mom ! yeeaaahhh =) always miss her .
but , ta lame pon mayb lbey kuang 2mgu lbey gtu je kot . then , l.i ! huhukk .
takk kire ! janji dapat balek gak =)

12/12 . rz aku djangka kuar ! wahhhhhh . memang risau lah kann  dahh la paper tadi pon ntah pape aku jawab . aiiyakkk . gsau lor . :(
abess , aku enat2 hafal mende laen gak timbol kat paer tadi . haishhh . saboo ne la ati 1
yang penting , aku dah cube buat yang terbaek . now , hanya mampu tawakal ... hurmmm . =="

Wednesday, September 21, 2011

ASSALAMUALAIKUM ..

hai :)
hari ni , 22/9/2011 1:03 pm , hati tergerak untok jenguk blog ni .
agak lame da ta tengok n conteng conteng kat cni .
terase rajen lak na tules tules malam ni .
hm .. kedinginan malam+kedinginan hati membuatkan aku jadi rajen lak na tules an .
saje , just na isi mase sambil buang cket cket kat cni .
tatao na tules ape ,
yang pasti , hati rase saket kot .
ta pelu kot na mention nape .


hm .. ble pk pk balek , kenape kite pelu btemu dengan orang yang salah ?
kenape bukan teros betemu dengan jodoh kite je ?
kan senang .. tade yang saket hati sebab kecewa putus cinta bagai an .
tapi , ade gak orang cakap , kite akan jpe orang yang salah dulu b4 jpe orang yang betol . means , jodoh kite la .
tapi , kenape ?
bukanke bazir mase ? buad saket hati . buad tawar ati .
tapi ,, semua kejadian tu ade hikmahnye kan ..
hm .. mungkin la jugak , lagipon kite taleh na salahkan takdir ,
da tertules macam tu kot ..
hm , mungkin . mungkin n mungkinn .
kalo aku la , aku da penat kot dsakiti . hhuuu . 
siesss . penat . 
lagi satu , law bole la kan .. aku tamo serius ngan ex orang .
kenape ??
sebab , kite ni dah yang kedua , or yang ke sepulo mungkin .
better law orang tu tade pape hubungan lagi . belum penah bercinta ke ,,
tapi , mungkin susah buad zaman sekarang kan .
ahh ,, ta penting sume tu actually . ta pelu ag kot aku na pk .
tp y lahh na pk jugax .
sebabbbb penat wehh saket ati nihh .
lagi satu , law manusia ni kan .. selalu nya mule mule sume oke . sume na manis je . lame lame ade la ,
tu ta kene ni ta kene , y ??? mungkin bab tade keikhlasan .
tym na marah ta pk pon . tym mule2 bukan maen janji tu janji ni , tamo wt tu tamo wt ni .
sudahh lah . lumrah manusia d zaman sekarang .
sepatotnye , law orang yang tol tol sayangkan kite , dye kenal sape kite , kenal macam mane kite , n try to faham kite . bukan asek na saketkan ati kite .
tegur bole . tegor la untok kebaikan , ta kesaa . but , bia kene care .
emmmmmmmm ...

tatao mende da aku mepek ni .
da,  stop cni .
coe blog , ko jadi mangse contengan aku lagi malam ni .
thats all kot dulu .
bye ,
salam .

Friday, August 26, 2011

SAYU LA PULAKK :')

ASSALAMUALAIKUM ..


hai korang !
sedar tak sedar , kite da sampai ke 26 ramadhan .
pantasnye mase blalu , begitu cepat n teramat laa pantass ...
aq rase macma baru je kite b'puase kann ..
tup tuppp da na abess da , na raye da weyy :))
alhamdulillah ... kite sume masih diberi kesempatan untuk meneruskan ibadat
dalam bulan yang penuh berkat ni..
harapnye , dapat la sambut kemenangan kite untuk bulan ni dengan same same
menyambut hari raye aidilfitri yang akan tibe beberapa hari saje lagi .. insyaAllah ... :))

hm ... now , aku still kat uma sewa ag ..
esop 27hb baru aku bertolak balik ke habitat asal .. hohoo
my home town , KELANTAN tercintee .. hehehh ,
rase macam ta sabaa da na balekkk ..
almaklumlaaa melimaw ni pun da sunyi sepi ,
most of all da balek ,
dari semalam lagi kott ,,
tp member member aq , DHK3C mostly sume btolak balek hari ni laa ,, hti hati taw korang ! :)
kecuali annys jep yang ta saboo saboo balek semalam ag , ponteng kelass ! HAHA :p
pape pun ,, doakan korang sume selamat sampai .. love korang sume sangad sangadd :)
hm .. daddy i lagi laaa ... da selamat sampai kelantan da ponn ,, huhuu ..
tbaekk la daddy ,, pantass klo bab bab cuti kann .. HAHA :p
pape pun ... alhamdulillah , daddy da selamat sampai kan ,, syang daddy ketat ketat .. heee~

sunyiiii...
bile jiran sebelah (sai n the geng) da balekk ..
selalunye ,, bising ngan suare suare macho dorang ,, HAHA .
budak uma depan punn (liena n the geng) pun da balekk ..
salu , pas bukak puase .. bising ngan mercun mercun nakal dorang . HEHEE ..
tp ari ni sume da balekk ..
tinggal la aku n dak uma sorang ag menanti saat untuk menyepikan lagi TAMAN MERLIMAU UTARA 'tercinta' ni .. HAHAA ..
papepun ... ta sabaa na tgu hari esopp :) tataaa MELAKEE n hello KELANTAN !

sayuuuu ..
sedih sangad sangad bile dengar brite tentang kemalagan yang berlaku
yang melibatkan 2 pelajar poli awal pagi semalam ,,
dalam beberape hari lagi je kite na sambut aidilfitri , tapi .. malang tak berbau dan
ajal maut tak kire sape ..
tak dapat bayangkan macam mane perasaan family dorang kan bile tahu berite ni.. :(
same same kite sedekahkan al-fatihah buat mereka ,
semoga mereka dtempatkann dikalangan orang orang yang beriman ...
aminnn...

hm ...
aku jadi cuakk jugak bile pk pk kejadian d sekeliling ,,
ape yang mampu aku buat hanyalah tawakal ,,
berserah padaNya ..
yang penting, kite hendaklah sentisae berhati hati n jage diri leklok..
insyaAllah .. mudah mudahan ..
aminnn ...

dikesempatan ni  ,,
aq nak ucapkan SELAMAT HARI RAYE AIDILFIRI untk korang sume.. :)
maaf zahir n zahir law ade salah silap .. zahir je ye ,, baten tade kott .. haha ,,
ok ok , serius serius .. hee~
maaf zahir n batin law ade salah clap ..
0-0 taw .. heheeee ~~
ok ,,
ta sabaa da na rayee ni weyyy . hihiii ' winkkkk~~
k papaiiii ...
:)))