Wednesday, June 13, 2012

aku dan L.I :)



ASSALAMUALAIKUM ..
Hye korang :D
Pe kaba ari nehh ? hope sume oke2 jekk ..
Sya kat cni pon alhamdulillahh , baek2 je .
Amboii .. macam nak tuless surat  la pulakk sya pnye mukaddimah neh . hahaa .. *over.
Actually , saje je ni .. nak bercerite cket .. nak bagi nafas kat blog ni . sebab da lame ta benafass . siannn . ni tak ingat password punye pasall . hahaa .

Mase 6 bulan lepas .. memang langsung ta jenguk blog nehh . tak ingat password tu satu hall ah kann . lagi ponn , kat sane memang bz .. trainee pon mengalahkan staff *poyo jekk .
Hari2 Sya abeskan mase dengan keje ..
Tapi sayangnye kat sane Sya juz dapat masuk 2 department je , sob3 .  mungkin clap jugakk coz pilih FnB as department pertama . ye laaa ble dah masok kat ctu memang sah2 la susah nak move ke department laen coz kat FnB tu punye laa bz .  dorang plakk memang fully arapkan trainee . permanent staff time tu cume ade 2’3 orang je . so , memang kawkawww la kitorang kene ..
Sya punye schedule memang tak tetap ,, shift tu kadang2 dapat pagi , kadang2 dapat petang .
Tapi selalunye , seminggu pagi , seminggu petang laa . tapi taklehh nak pakai gakk , syok2 je kite ngah tdo*kononye masuk petang* dye bulehh col suh masuk keje immediately . geram tak geram ?? kan kannn . hm .. tapi , nak buad macam mane , kite ni jz trainee so , ikotkan je laa ..
Kat situ , memang banyak pengalaman yang Sya dapat , banyak benda yang dapat kite blaja .. nak face perangai n gelagat guest yang macam2 . ngan manager yang macam singa laparr . macam2 lahh . tapi , sume tu bile dkenang2 skang ni rase rindu plak time2 keje aitu .. 3bulan Sya kat coffee house tu .
Ha , ni uniform Sya time kat coffee house (Palm Café) *poyo jekk pomot christmas promotion
 Background tuu kat Palm Café lettew .. eheee .


Lagi 3bulan , Sya kat housekeeping .. ha, kalo kat cni siess best ! even korang nampak keje macam selekeh an . ye laa . kemas2 blek .. tapi , siess enjoy sangat time kat department ni . sume team kitorang sporting abbess . sonokk taw ! J kat cni .. aku banyak kawan banglaa . haaaha . tapi dorang best . bukan macam banglaa yang korang jpe kat dalam bass tu taw . no no nooo . yang ni standard punye abangglaaa. Haha . dorang sume baek , friendly , sporting ..
Same jugak geng2 kat laundry , ktorang macam 1family .. J
Tak caye nengokk ni .. hehehee .. :D

Family ktorang . tapi ni tak cukop kuota ag . hehee 


Hahaa . bebear guest . :D

Ni lak si sengal yang sangat sporting . HAHA . abull :D *yang free hair tu k . haha



*Oke , aku yang paling over . hahaa
Pose comell dari kami .. hahaa J

Mase ni nak training sebenanye .. sempat ag haa . hobi ! haha


hmm tu la cket2 yang bole Sya ceritakan .. nanti sambung ag ,,
heheehh ..
k , dadaaaaa :)
assalamualaikumm .. 

No comments:

Post a Comment